top of page
Search

Liposuction olmadan önce mutlaka okuyun!

Updated: Jan 7



Liposuction işlemi kalıcıdır

Yağ hücrelerinin sayısı aslında sabittir. Ama kilo aldığımızda bu hücreler 30 kata kadar büyüyebilidiği için yağlanmaya sebep verirler. Yağ aldırma işlemi ile o bölgedeki yağ hücre sayısını azaltırız. Bu etki kalıcıdır.


Liposuction sonrası kilo alınırsa ne olur?

İşlem sonrası kalan yağ hücrelerin büyüme yeteneği halen devam eder. Dolayısıyla işlemden sonra ciddi bir kilo alımı durumunda tüm yağ hücreleriniz büyüyecektir. Ameliyat olan bölgeniz ise daha az yağ hücresi içerdiği için diğer bölgelere nazaran daha az yaplanacaktır. Bu dengesiz bir yağlanma demektir. Bu yüzden işlemin kalıcı hale gelmesi için kilo alınmaması önem arz eder.


Liposuctuion ile her göbek tipini tedavi edemeyiz.

Göbek oluşumuna hem ciltaltı yağlanma hem de organ yağlanması eşlik edebilir. Biz ise sadece ciltaltı yağı alabilmekteyiz. Bu konuda detaylı yazımızı okumak için tıklayınız.


Liposuction ile kilo vermemezsiniz.

İşlemden sonra yaklaşık 2-3 kg yağ alımı olmakta. Dolayısıyla bu bir kilo verme yöntemi değildir


Selüliti tedavi etmez

Selülitteki asıl problem ciltteki bazı bant yapılarının yağı sıkıştırmasıdır. Bu bantları yok etmeden selüliti tedavi edemeyiz


Her liposuction hastası aynı zaman germe ameliyatı adayıdır

Liposuction sarkıklığı tedavi etmez hatta yağlar alınınca artırabilir de. Böyle durumlarda germe ameliyatı ile kombinasyon gerekmekte.


Ne zaman etki eder?

İşlemden hemen sonra fark görülebileceği gibi, sonucun görülmesi ayları bulabilir. Tam iyileşme 6 aya kadar sürebilmektedir


Riskleri nelerdir?


1- Dalganma: Her hastanın iyileşme şekli birbirinden farklıdır. Özellikle elastik derili olan hastalarımızda ciltte düzensizlik görülme riski daha fazladır.

2- Seroma: Drenlere rağmen vücut yara sıvısı ciltaltında toplanabilmektedir.

3-Yetersiz sonuç: Maalesef bu ameliyatla her hastaya kıvrımlı silüet, belirgin hat sözü veremiyoruz. Bunda bir çok parametre etkendir.

bottom of page