top of page
Search

Her türlü göbek tipi ameliyatla tedavi edilebilir mi?

Updated: Mar 27, 2023

İki tür göbek yağı vardır:


  1. Deri altı yağ: Derinin altında bulunur ve kolayca hissedilebilir veya görülebilir. Elle kavranabilen veya sıkıştırılabilen yağ türüdür.

  2. Visseral yağ: Bu, karın boşluğunun derinliklerinde, iç organları çevreleyen yağdır.




Mide bölgesinde visseral yağdan daha fazla deri altı yağ olduğunda, karın yumuşak ve esnek hissetme eğilimindedir. Visseral yağ daha fazla ise cilt gergin ve parmakla kıstırmakla yağ yakalanamaz. Bu yağ tiplerinin çeşitli kombinasyonları olabileceği gibi duruma fazla cilt dokusu da eşlik edebilir.



Ameliyata en uygun adaylar kimlerdir?


Karın germe ve liposuction ameliyatı, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın, özellikle derinin hemen altında bulunan yağ olan deri altı yağın alınmasına odaklanır ve karnın daha düz görünmesini sağlasa da iç organlardaki yağları alamaz. Dolayısıyla sadece visseral fat ağırlıklı hastalar ameliyata uygun değildir. En uygun adaylar ise tüm kilolarını vermiş ve sadece cilt sarkması, bölgesel cilt altı yağlanması kalan hastalardır.




Visseral yağ dokusu fazla olan bir hastaya estetik ameliyat yaptırılabilir mi?


İç organlardaki yağlanmayı ortadan kaldırmanın en etkili yöntemi, bir diyete bağlı kalmak ve düzenli fiziksel egzersiz yapmaktır. Bazı durumlarda bariatrik cerrahi de bir seçenek olarak düşünülebilir.


Eğer viseral yağlanmanız var fakat beraberinde fazla cilt ve ciltaltı yağınız da varsa yine de bu ameliyatı olma şansınız var. Yürümenizi veya elbise giymenizi zorlaştıran fonksiyonel nedenlerle fazla derinizi alıyoruz. Ne yazık ki, görünüm açısından, sonuçlarımız sınırlıdır. Kas plikasyonu sonrası bir miktar incelme olsa da düz bir silüet elde etmek mümkün değildir.





Yukarda hem viseral yağlanma hem fazla cildi olan hastalanın karın germe sonuçlarını görmektesiniz. Ameliyatla karın bölgesindeki deri fazlalığı başarılı bir şekilde azaltıldı ancak bel ölçüsü değişmedi ve hala şiş bir görünüm mevcut.




Bu hastamızda da hem viseral hem cilt altı yağ fazlaydı. Ayrıca deri fazlalığı mevcuttu. Karın germeden sonra düz bir silüete engel olan viseral yağlar işeratli olarak gösterilmekte.





bottom of page